Mina tankar om valet

Nu är det snart dags. Årets viktigaste höjdpunkt. Det är nu vi medborgare har makten i våra händer, det är nu vi väljer hur Sverige ska styras de kommande fyra åren. Jag hoppas att ni alla ALLA utnyttjar denna rättighet. 
 
Jag har många tankar gällande valet och jag ska ärligt säga att jag ännu inte är helt säker på hur jag ska rösta, hur jag kan hjälpa till för att krossa sverigedemokraterna och övervinna alliansen. Jag är stolt socialdemokrat, men jag funderar på om jag borde stödrösta på Fi. Grejen är såhär: De röd-gröna är inte i majoritet än, som det ser ut nu, och vinner vi på de siffror vi har nu kommer alliansen ändå att styra, indirekt. Riksdagen kommer sakta men säkert bryta ner varje förslag regeringen kommer med. Dessutom har SD skrämmande god chans att bli vågmästare. Men kommer Fi in i riksdagen får röd-gröna majoritet. Då är det vi som styr, och alliansen har inget (nåja, men klart mindre) att säga till om. Likt många moderater stödröstade på KD förra valet för att alliansen skulle komma till makten, funderar jag på att stödrösta rosa. Dessutom är jag ju feminist, och är det något riksdagen behöver är det stolta feminister som eldar på frågan om jämställdhet. 
 
Mina hjärtefrågor är miljö och jämställdhet. Och inte bara jämställdhet utifrån ett könsperspektiv, utan jämställdhet i största allmänhet. Jag vill att ALLA ska ha det lika bra. Bort med klassamhället och segregationen. Alla ska ha lika villkor! 
 
Japp, det blev mest flummerier nu, men jag hoppas jag klargjorde min synpunkt. Ta hand om er, fina bloggläsare! Och rösta ansvarsfullt och med hjärtat imorgon. Det spelar ingen roll om du röstar rött, blått, rosa eller blankt, utnyttja din röst. Och skatta dig lycklig för att du har rätt till en röst. 
RSS 2.0