Vad som hänt sedan vi flyttade in

Nu har vi bott i huset i drygt en månad. Oj vilken månad det har varit! 
 
Vi började stort med att få strömavbrott när vi flyttade in. Ringde vår elektriker, fick hjälp att koppla bort jordfelsbrytaren tills vidare, allt lugnt. Sedan upptäckte vi att näe, vår nyinköpta och snordyra kyl fungerar inte (såvida det inte är någon ny grej att maten ska förvaras i +18 grader). Ringde service och fick det ordnat efter mycket om och men. 
 
Sedan bestämde vi oss för att installera luft/vattenpump, och drog hit Kisas halva hantverkarelit på jobbet. Det flöt dock på bra, tog lte längre tid än väntat men det är ju något man får ta. 
 
När vi bott i huset i sex dagar upptäckte vi några små fläckar i sovrumstaket. Vi bestämde oss för att vänta ett tag med att kolla upp det, eftersom vi hade så mycket annat som pågick i huset just då. Vi åkte iväg över helgen och kom hem på söndagseftermiddagen. Då hade dessa fläckar blivit dubbelt så stora, dubbelt så mörka och det hängde vattendroppar från taket under fläckarna. Vattenläcka! Kul! Expansionskärlet uppe på vinden hade rostat sönder och läckt vatten och det hade brutit igenom taket till sovrummet.
 
 
Vi ringde in svåger Roger i panik (han är snickare och vet vad han pratar om) och fick hjälp att punktera och dränera taket. En massa vatten rann ut.... 
 
Vi ringde hit besiktningsmän som bedömde att skadan pågått länge. Ringde förra ägaren (eftersom det upptäcktes mindre än 30 dagar efter övertag går det på deras försäkring) och drog igång renoveringsarbete. Vi flyttade ut i vardagsrummet och tänkte att vi nog skulle bli kvar där fram till jul ungefär.
 
 
Första natten i vardagsrummet, på madrasser på golvet. Kaos i hela huset...
 
Snickare kom och rev innertaket och tog bort allt blött spån på vinden och så kom Anticimex och inspekterade. Det hade torkat fint och inga byggfläktar behövdes! Där förkortade vi renoveringen med flera veckor! Snickaren kom tillbaka och renoverade klart och i fredags kunde vi flytta in i sovrummet igen. Hurra!! 
 
Förra helgen roade vi oss med att bygga dike där dräneringsröret till luftpumpen ska ner i marken. En meter ner, fem meter ut i slänten i trädgården. Gud vad vi slet (mest Nicklas hehe) och jag tog i så jag hade sönder vår ena spade. Starke Adolf kan slänga sig i väggen! 
 
 
Haha, ser ni hur trötta vi ser ut 😂
 
 
Utöver det har några termostater till elementen börjat läcka, så vi beslutade byta alla termostater i huset. Dessutom läcker toaletten i badrummet lite, så det ska också lagas. Men det är de här och fixar idag, så FÖRHOPPNINGSVIS kan vi börja leva vardagsliv efter idag! 
 
Pust och stön. 
 
Ljuva husliv! 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0